Guide: 6 tips att göra med tonåringar i sommar

Guide: 6 tips att göra med tonåringar i sommar

Lotta Ihse

Utflykter med tonåring i Skåne

Svårt att få tonåringen att slita sig från datorn och mobilen i sommar? Kanske har du svårt att locka med bad, glass och marknader. Vi har samlat våra bästa tips till dig som är tonårsförälder och ger dig 6 tips på utflykter med en tonåring i Skåne. Utflyktsmål för garanterat mysigt familjehäng och kul för alla åldrar.

 

Att få tonåringarna med ut på roliga äventyr under sommaren är inte alltid så enkelt. Speciellt om du spenderar sommaren hemmavid eller i en sommarstuga. Det är lätt att mobilen och datorn kommer fram. Sol eller regn. Det finns liksom alltid något kul i mobilen…
Här har vi samlat 6 tips på utflykter med en tonåring i mitten av Skåne. Utflyktsmål som garanterat kommer vara en mysig familjeutflykt.

1. Fotbollsgolf för hela familjen

Fotbollsgolf är en fantastisk och enkel sport som alla kan delta i, oavsett ålder eller erfarenhet.När du kliver in på fotbollsgolfbanan, möts du av en färgglad och kreativ värld full av spännande utmaningar. Varje hål har sin unika design och kräver olika tekniker för att övervinna hinder och undvika hinder. Det är precis som att spela minigolf, men istället för klubbor använder du dina fotbollsfärdigheter för att navigera genom banan och träffa målet.

Det bästa med fotbollsgolf är den gemenskapliga atmosfären och glädjen den skapar. Du kan spela med vänner, familj eller till och med träffa nya människor och bilda nya vänskapsband. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren spelare, kommer du garanterat att ha kul och utveckla dina färdigheter under spelets gång.

Fotbollsgolf i Söderto ligger mellan Hörby och Löberöd. Du kan stanna till och äta goda hamburgare och glass hos Hardys eller en härlig lunch på Elisefarm.

2. Fiska hos Månstorps Sportfiske

Fiska är en aktivitet som brukar förena de flesta. Ingen tonåring behöver känna att de måste prata, prestera eller ens vara trevlig. Om de inte vill fiska så är det lika roligt att titta på. Hos Månstorps sportfiske kan ni testa både meta, spinnfiske eller flugfiske. För den som inte vill fiska så finns det möjlighet att ta en promenad i skogen. Hela familjen kan sen samlas och grilla över öppen eld.
Månstorps Sportfiske och Månstorps dammar ligger nordväst om Höör. Stanna och fika på Fricks spettekaksbageri i Billinge och kika på loppis Frid & Fröjd i Stockamöllan norr om Eslöv på vägen hem eller dit.

3. Kul och spännande på kannibalmuseum

Det finns absolut ingen som går oengagerad förbi en guidad tur hos Arnold och hans Kannibalmuseum. Han trollbinder barn, tonåringar och vuxna i alla åldrar med sina hårresande berättelser om resor i 180 olika länder. Det är verkligen väl värt ett besök. Även med tonåringar. Vem vet…det kanske sätter fart på intresset för att resa? 😄
Arnold kannibalmuseum ligger i Önneköp, sydöst om Hörby. I Önneköp hittar du också både loppis Vackra ting, lanthandeln i Önneköp, ett bageri som serverar fika och ett lanthandelsmuseum.

4. Turridning på snälla islandshästar

Det kan vara läskigt att rida på stora hästar. Men islandshästarna i Fulltofta är världens snällaste. Alla är välkomna hit. Allt från 4 till 80 år har varit och ridit hos Anna och hennes hästar. Hon anpassar för både nybörjare och för dem som har ridit innan. Lite utmaning, härlig känsla och garanterat kul för hela familjen.
Aspås Turridning i Fulltofta ligger norr om Hörby. Passa på att besöka glassbaren på Jägersbo Camping vid Ringsjön med 39 olika sorters glass och strösselbar.

5. Parkour i skogen

Parkour är inte ett nytt fenomen, men fortfarande kul. Kanske en av de svåraste tipsen att få ut en tonåring på? Men kanske kan du locka med goda burgare på Hardys i Hörby efteråt? Och ni kommer säkert ha många roliga skratt och minnen att se tillbaka på.
Parkour är en slags träning som går ut på att hoppa över stock och sten. Typ använda skogens träd, stubbar och stenar som träningsredskap. Sätt upp en tävling där olika hinder ger olika poäng under en promenad. Hoppa över stubbe – 5 poäng, gå baklänges 10 meter – 1 poäng, balansera på ett fallet träd – 10 poäng osv. Flest poäng vinner.
I Fulltofta finns många slingor att testa parkour på. Fika kan ni göra på Fulltofta Naturcentrum . Läs tips på hur du gör parkour i skogen här >>

6. Testa Skydive

Hisnande äventyr som kittlar i magen är Skydive. På Eslövs flygfält kan ni testa fallskärmshoppning från en av Sveriges största, snabbaste och modernaste hoppflygplan: Cessna 208B grand Caravan. Kanske ingenting för föräldrarna, men tonåringen kommer att älska det.
Skydive Syd ligger utanför Eslöv. Passa på att besöka Eslövs Flyg- och hemvärnsmuseum och käka på Bränneriets gård – en landsortspärla med lokalt mathantverk, lunch och fika söder om Eslöv.
Bilder lånade av Skydive Syd, Åspås turridning i Fulltofta, Arnolds Kannibalmuseum, Månstorps sportfiske och Fotbollsgolf Söderto.