Guide: Annorlunda upplevelser i Skåne

Guide: Annorlunda upplevelser i Skåne

Lotta Ihse

– skapa minnen för livet –

Sugen på att testa ett annorlunda boende? Annorlunda upplevelser? Då har du kommit rätt! Hos oss i mitten av Skåne kan du skapa minnen för livet!!

 

I MittSkåne finns härlig natur, vackra sjöar och driftiga egenföretagare som erbjuder många spännande och annorlunda upplevelser och äventyr.

Glamping med skogs-spa

Du kan till exempel bo mitt ute i den skånska bokskogen på Nyrups Naturhotell. Med bara fågelkvitter som närmsta granne. Här bor du bekvämt i turkiska jurtor, utan rinnande vatten och el, men i sköna sängar. Det är det här som är glamping när den är som bäst.
Boka till exempel en unik tvånätters vistelse med badstuga och skogsspa. En helg med skönt häng i skogen med riktig guldkant! Här får ni mycket tid för sköna samtal och gemenskap. Både runt elden när ni lagar middag och i badstugan med värme från den vedeldade bastun och härligt kallt avsvalkande vatten att skopa över sig mitt under trädkronorna och himlen. 

Med vilda djur utanför dörren

Coolaste stället för alla barnfamiljer är nog att bo på Wild Lodge – ett äventyr du sent kommer glömma! I tvådagarsäventyret i kronhjortarnas rike ingår två hela dagar i Skånes djurpark inklusive alla attraktioner och upplevelser, bekväm övernattning i egen tältstuga utrustad med två sovrum, sällskapsytor, kök och unikt läge med kronhjortar som granne. Frukost, middag och unika guidade turer ingår!

Fika i ett träd och bada från bastuflotte

Fika tillhör den svenska kulturen. Kaffe, saft och kaka. Men varför nöja sig med att besöka ett fik när du kan fika högt uppe i ett träd? Boka in dig hos trädklättraren Embla och prova trädklättring och fika med världens bästa utsikt. Garanterat kul för barnen…och för de vuxna 🙂

Lite lugnare och mer rofylld annorlunda aktivitet är bastubad från en flotte. I Tjörnarpssjön finns det en sådan som du kan hyra för dig och din familj och vänner. Passa också på att njuta av skogen runt sjön som är magisk. Ett stenkast därifrån börjar Skåneleden. Den tar vid vidare ner mot Frostavallen och Höör. En vandring på cirka 2 mil.

Så det går bra att ta tåget till Höör, vandra till Tjörnarp. Bada från bastuflotten och sen ta tåget hem från Tjörnarp. Då kan du njuta av en av Skånes bästa pizzor hos Lankaféet i TjörnarpEtt unikt kafé som enligt deras egen utsago är resultatet av två egensinniga hjärnor som växlat om livet. Här är det alltid projekt på gång, nya menyer och pratglada matentusiaster. Deras mål är att skapa en mötesplats som knyter samman det samhälle vi lever i. Både på tallriken och mellan borden.

Möt kannibalernas värld … och storkarnas

Vill du kittla nerverna? Då ska du besöka Sveriges enda kannibalmuseum – Arnolds kannibalmuseum. Arnold Äventyraren tar oss med till Afrikas och Sydamerikas djungler och till Söderhavets vidsträkta värld. Här kan du bekanta dig med avlägsna kannibalstammar och pygméfolk. Det är spännande möten med främmande och exotiska människor som lever ett naturnära liv mitt i fuktiga djungler och i snustorra öar. Resorna till dessa avlägsna stammar går långt ifrån allfartsvägarna, ibland med småskraltiga båtar längst ringliga vattenleder kantade av en nästan oigenomtränglig växtlighet.

Förbered dig på ett mäktigt möte och en fantastisk möjlighet att få komma riktigt nära storken! Denna ståtliga fågel kan betraktas på Fulltofta storkhängn. Kommer du hit på våren så kan du få se storkungarna matas. Under en guidad tur får du höra berättelsen om storkens historia i Skåne, om försvinnandet, om projektets arbete och förstås om den spektakulära flyttningen.