Guide: 5 tips att göra med barn

Guide: 5 tips att göra med barn

Lotta Ihse

Att göra med barn i Skåne

Har du idétorka på vad du ska göra med barnen i sommar? Välkomna till mitten av Skåne, en fantastisk destination som erbjuder massor av roliga och spännande äventyr för hela familjen! Här kommer 5 tips på aktiviteter att göra med barn, som kommer att inspirera er och skapa underbara minnen att ta med hem.

 

Hår får du våra fem absolut bästa tips på aktiviteter för en lyckad semester för alla barnfamiljer i Skåne. Att vara nära djur, natur och kunna springa fritt är något av det bästa barn vet. Det lilla blir stort och spännande och världen står öppen för att upptäckas.

1. Skånes djurpark – djur och äventyr

Ta med hela familjen på en oförglömlig safari genom den fantastiska Skånes Djurpark. Utforska den vackra naturen och träffa på spännande nordiska djur som har gott om plats att röra sig på. Här kan ni vara med på matningsexkursion, klappa djur, resa tillbaka till dinosauriernas tid och utforska deras värld och sist men inte minst besöka Fåret Shaun och hans vänner. Blir ni varma så svalka er i vattenlek och för de som vill utmana sig finns höghöjdsäventyr. Garanterat härliga aktiviteter för minst en heldag för både stora och små.

www.skanesdjurpark.se

 

2. Wild lodge – bo bland kronhjortarna

Ge er själva en unik och spännande övernattning på Wild Lodge, mitt bland de majestätiska kronhjortarna. Här kommer ni att få uppleva naturen på ett helt nytt sätt och känna er som en del av vildmarken. Vakna upp till vackra landskap och höra hjortarnas trumpetande sånger. Häng med på morgonstund och kvällsmatning av kronhjortarna. Ett upptäckarpass med spännande uppdrag ingår. Det är verkligen en magisk upplevelse som kommer att fascinera hela familjen.

www.skanesdjurpark.se/wild-lodge

3. Trädklättring högt upp i trädkronorna

Vilka barn älskar inte klättra i träd? Ta trädklättringen till nya höjder och klättra upp bland trädtopparna med rep och sele. Här kan ni utforska spännande höjder på ett riktigt trädklättringsäventyr. Hänga och dingla, utforska trädkronan och njuta av utsikten tillsammans.

www.emblatrad.se/

4. Glass i stora lass hos Jägersbo

Ge era smaklökar en fest och besök Jägersbo Camping för att prova deras otroliga urval av 39 olika glassorter, varav 13 är laktosfria. Från klassiska favoriter till spännande smakkombinationer, kommer hela familjen att hitta något som faller dem i smaken. Inte nog med det, ni kommer också att kunna utforska den fantastiska strösselbuffén och skapa egna läckra konstverk av glass och strössel. Det är en söt och färgglad upplevelse som garanterat kommer att glädja både stora och små. Kombinera med en tur på Ringsjön i hyrd båt, fiska eller bada. Eller utmana hela familjen på en runda minigolf.

www.jagersbocamping.se

5. Turridning för stora och små i Fulltofta

Ge era små äventyrare chansen att uppleva spänningen med att rida på en vacker islandshäst. Med erfarna guider som leder er på en trygg och rolig tur genom den vackra skånska naturen, kommer barnen att få en verklig känsla av att vara en del av hästens värld. Det är en aktivitet som passar för barn från 4 år och uppåt, och är ett fantastiskt sätt att skapa en stark koppling mellan människa och djur.

www.aspasturridning.com

Så packa väskorna och ge er ut på ett äventyr mitt i Skåne! Här väntar oförglömliga upplevelser för hela familjen. Vill du hitta fler utflykter för barn och familjer så kan du kika här >>