Guide: 3 gårdsbutiker du inte får missa

Guide: 3 gårdsbutiker du inte får missa

Lotta Ihse

Fina gårdsbutiker i Skåne

Att handla direkt från bonden i en gårdsbutik är något som blivit allt mer populärt. Och vad är väl mysigare än att bege sig ut till landet, susa förbi de skånska fälten och smaka matsensationer från bondens eget mathantverk? Här kommer tips på 3 olika gårdsbutiker i mitten av Skåne som du inte får missa.

Den fantastiska smaken hos en marmelad gjord på bondens egna hallon är oslagbar. Honungen, som med varsam hand har tappats på burkar, smakar som en hel sommaräng. De vackra snittblommorna som odlats hållbart håller längre än vad man vågat hoppas på. Det är en speciell och genuin känsla att få köpa direkt från tillverkaren. Och visst smakar det så mycket godare? Här kommer gårdsbutikerna du inte får missa att besöka.

1. Bränneriets gård

En gårdsbutik med ekologiskt odlade grönsaker, självplockning, mathantverk och en fin uteservering för lunch och hembakad fika. Nytt för i år är den hemmalagade, helt underbara glassen.

brannerietsgard.se

2. Lillgårdens Bi & Trädgård

När du öppnar grinden till Lillgårdens Gårdsbutik känner du att du kommit till en speciell plats. I trädgården prunkar det av blommor och grönsaker och du omges av bisurr. På gården odlas grönsaker och det produceras egen honung. Passa på att handla de godaste grönsakerna.

www.lillgardens.com

3. Kiviks musteri

Visste du att Kiviks musteri är ett familjeägt företag som funnits sedan 1888? Det var då det första äppelträdet planterades. Med fem generationers hantverksarv görs här fortfarande must, cider och annat gott på äpplen. Du kan lära dig mer om öppen, äta i restaurangen, fika, gå på ciderprovning eller kika i musteributiken.

www.kiviksmusteri.se

Se alla våra gårdsbutiker och planera din rutt här >>