Bo i grotta, igloo eller bland träd

Bo i grotta, igloo eller bland träd

Lotta Ihse

Annorlunda boende i Skåne

Söker du ett spännande och annorlunda boende på din semester? Då ska du prova en natt i en grotta, i en igloo på Ringsjön eller bland träden i en turkisk jurta mitt i skogen. Vill du uppleva landet på riktigt? Somna till ljudet av kor som råmar och vakna av tuppen. Garanterat en rogivande upplevelse.

Är du en nyfiken person? Sugen på att prova något spännande? Då ska du spana in våra annorlunda boende i Skåne. Vi garanterar att det kommer att bli en minnesvärd upplevelse. Och du…om du provar… tagga gärna #visitmittskåne i dina inlägg. Vi vill gärna följa med och ta del av vad du upplever! 🙂

Bo på lantgård

Oavsett om du kommer långväga ifrån och ska stanna länge i Skåne. Eller om du planerar ett par dagar eller en helg här, så ska du absolut testa att bo på en lantgård. Det är något visst med att vakna till ljudet av tuppen, hälsa på djuren och kanske vara med när de matas. Inte minst är det en riktigt härlig stund för barnen. Checka in i din egen stuga i barnens paradis hos Ullstorps stugor utanför Höör. Du som vill testa din egna lugna lantidyll stannar över hos Lillgårdens Bi & trädgård eller på Solåkra gård. Båda driver eget mathantverk och gårdsbutik med massor av godsaker.

Bo i en grotta som en Hobbit

Reser du med barnen? Ta då med dem på annorlunda boende som ger dem minnen för livet. Vad sägs om att bo i en grotta till exempel? På Grottbyns camping kan du bo som en Hobbit som i Sagan om Ringen. På campingen finns pool och alldeles i precis som granne ligger Skånes djurpark. Dessutom finns Vaxsjön – en bad- och fiskesjö – alldeles i närheten.

Bo med vilda djuren

Gillar du vilda äventyr? Ta med barnen och checka in på Wild lodge. Ett äventyr ni sent ska glömma. Här bor ni bekvämt i en tältstuga med kronhjortarna som granne. Om du bokar vildaste glampingpaketet så får du två hela dagar i djurparken, alla attraktioner, bekväm övernattning i tältstuga med två sovrum, sällskapsytor och kök, frukost, middag och unika guidade turer.

Bo bland träden

Mitt i den skånska naturen kan du uppleva glamping när den är som bäst. På Nyrups Naturhotell vaknar du till fågelkvitter och vindens sus i trädkronorna. Här lagar du mat på lokala råvaror över öppen eld. Har du aldrig sovit ute i skogen? Då är det här stället perfekt för dig att testa. Hit kan du resa både med barnen som kommer att få ett superspännande äventyr. Men du kan också ta med ett sällskap och bara njuta av skogen som en spa-upplevelse. Hundar är också välkomna. Bor du över helgen så finns det också möjlighet att uppleva ställets skogs-spa. Minst sagt originellt och häftigt.

Bo i en igloo på Ringsjön

Hos Yggdrasil Igloo Water Huts kan du bo i en ekologisk, lyxig igloo som står på en flotte med badbrygga i Ringsjön. De stora fönstren ger en panoramautsikt över sjön och naturen. Att ligga i sängen och spana in natthimlen innan du somnar är det bästa med det här boendet. Förutom säng så är igloon utrustad med ett litet kök, toa, morgonrockar och självklart är det varmt inomhus.

Bo i vacker naturträdgård

Bo i en liten röd stuga mitt i naturen. Hos Sövröds hage hittar du lugnet, naturen, en så kallad hälsoträdgård med många olika ”rum” att upptäcka. Du har också en egen bastu och det finns tillgång till pool. Allt omgivet och omhuldat av natur och grönska.

Bo i skånskt korsvirkeshus

Visst är de skånska gamla korsvirkeshusen fina? Hos Grieghallen kan du bo i ett. Här har du ett helt hus för dig själv, nymanglade lakan, uteplats med grill och lugnet på landet. I närheten finns både golfbanor, lantlig shopping och restauranger.

Sök ditt annorlunda boende hos oss i MittSkåne >>