Guide: höstlovstips för hela familjen

Guide: höstlovstips för hela familjen

Lotta Ihse

Att göra i Skåne på höstlovet

Passa på att göra något kul i Skåne på höstlovet. Här har vi samlat 5 höstlovstips som passar hela familjen.

Oavsett om du har någon dag ledig eller inte så är höstlovet en perfekt tid att hitta på något extra kul. Många ställen har extra öppet och en del har finfina erbjudanden att utnyttja. Vi har samlat några olika tips till dig. Från stort till smått, inne som ute och från lite dyrare alternativ till helt gratis. 

1. Kusligt kul på Skånes djurpark

Skånes djurpark har öppet hela höstlovet och hela parken är fylls av färgsprakande äventyr. Här finns bland annat en spökskog med spökjakt, Skånes läskigaste mat, massor av pumpor och mystiska rökfyllda stigar där du kan lösa mysterier. Du kan också karva din egen pumpa och vara med på skördefest med Fåret Shaun. Vill du uppleva riktigt mycket djur och äventyr så stannar du över i deras boeden Shauns Wagons eller i en ombonad fullt utrustad tältstuga mitt i kronhjortarnas rike. 

Spökskogen. Bild från Skånes djurpark.

2. Spa med familjen

Längtar du efter en lugn stund själv eller med hela familjen? Det finns 3 olika spa som alla erbjuder spapaket för familjen under höstlovet. Elisefarm och deras höstlovspaket ”Youthfull bliss” innehåller trerätters middag, övernattning, frukostbuffé och spa entré för alla över 12 år. På Höörs gästis kan hela familjen njuta av lunch och höstlovs-spa för alla över 8 år. På Stiftsgården Åkersberg erbjuds familjer med barn över 10 år spaentré dagtid och så bjuds det på pannkaksbuffé. 

3. Rida på snälla islandshästar 

Kom ut tillsammans och prova på en två timmars ridtur. De snälla islandshästarna på Aspås Turridning i Fulltofta har ridits av både 4-åringar och 80-åringar. Så oavsett om du är nybörjare eller mer van så kommer ni att få en härlig upplevelse tillsammans. Hänger du med på en tretimmarstur så ingår det gofika. 

Höstridning. Bild från Aspås turridning i Fulltofta.

4. Höstlovskul i skogen

I Fulltofta har det laddats upp för massor av höstlovskul. Inne på Fulltofta Naturcentrum kan alla barn få skapa lövspöken, häxkvastar, lövfladdermöss eller kottespindlar. Det finns också möjlighet att göra fågelmatare och prova laga mat på fältkök. Alla aktivitet är helt kostnadsfria. Och Stiftelsen Skånska Landskap som tar hand om Fulltofta naturområde har fler tips på gratis häng ute i skogen: mörkervandra med ficklampa, vandra med barnvagn, laga kanelbullar över elden, fotbollsvandra eller mysa i en Sagostubbe. Läs om deras tips på åtta äventyr för höstlovet här >>

Kanelbullar över öppen eld. Bild från Stiftelsen Skånska Landskap.

5. Äventyr och mys i skogen

Vill man njuta egentid med familjen så är det bästa sättet att stänga av stänga av mobiler och datorer och ge sig iväg ut på riktiga äventyr. Bo en natt på Nyrups Naturhotell, kura ihop er i sängarna, njut av god mat runt elden och av enkel samvaro tillsammans. 

Hitta fler tips på utflykter med barn här >>