Julklappstips

Julklappstips

Lotta Ihse

Vår bästa julklappstips

Svårt att hitta på något kul att ge bort i julklapp? Vi har samlat tips på upplevelser och ställen där du kan hitta unika julklappar.

En julklapp ska ju helst både vara personlig, tänkvärd och innehålla något som mottagaren uppskattar. Vi har samlat några unika tips från MittSkåne för både större och mindre budgetar.

Till lyxliraren

Packa in ett presentkort på mys, god mat och spa på något trevligt ställe. Välj mellan herrgårdsmiljön på Elisefarm alternativt Höörs gästis eller Stiftsgården Åkersberg inne i Höör. För dig med mindre julklappsbudget tipsar vi om en trerättersmiddag eller presentkort på dagsspa på de här ställena.

Den mer glamoröse kan också uppskatta ett besök på ett slott. Fulltofta slott, omsluten av härlig medelhavsmiljön, bjuder till exempel regelbundet in till Afternoon Tea och middagar med historikern Dick Harrisson.

Till natur- och trädgårdsälskaren

För trädgårdsälskaren tipsar vi om presentkort hos Västernäs handelsträdgård. Kanske tycker trädgårdsälskaren också om att promenera i naturen? Då kan en julklapp vara att få följa med ut på guidad tur med Tilia Trädgård & Natur och lära sig om ätliga växter. Ett annat tips är en avkopplande härlig stund i skogen på ett så kallat ”skogsbad” med Källarbacken eller Urban Balance club.

En julklappsupplevelse som sent ska glömmas är en natt på Nyrups naturhotell. Där sover hen gott i ett stort glampingtält, vaknar till suset av bokträden, lagar tvårätters meny över elden och njuter av bad i badstugan.

Örter från vandring med Tilia Trädgård & Natur.

Till öl- och matfantasten

Ölbryggerierna Fulltofta Gårdsbryggeri, Remmarlövs Gårdsbryggeri och Fulltofta Gård & Bryggeri 1766 erbjuder regelbundet ölprovningar. Perfekt att ge bort i julklapp. Kombinera ölprovningen med en cykelsemester över en helg eller ett par dagar. Vi har tips på boenden och rundturer med cykel här >>

Håll också utkik i bryggeriernas kalender eller under events på den här sidan. Titt som tätt dyker det upp musikkvällar med mat och dryck på bryggerierna. Mycket trevlig julklapp att ge bort för den som gillar hygge, god mat och dryck.

Som julklapp till den som har höga krav på att mat och dryck ska vara lokalproducerad kan kan vi tipsa om att leta på Bränneriets gård utanför Eslöv. De serverar också lunch om du vill ge bort en upplevelse. Annars hittar du allt möjligt inom fantastiskt mathantverk hos dem. Närproducerad sylt, marmelad och andra delikatesser hittar du också hos Lillgårdens Bi & trädgård och hos Kiviks musteri. Dit är för övrigt också trevligt att bege sig, fika och titta i deras butik.

Till den med barnasinne

Det finns massor av kul upplevelser att ge bort till den med barnasinne. Det kan vara trixigt att förklara för ett barn att det inte går att göra själva upplevelsen just på julafton. Men tänk så härligt att få ha något spännande kvar att längta till även efter jul.

Att hänga en dag på Skånes djurpark är alla barns favorit. Besöka Fåret Shaun, se alla djuren och dinosaurie-parken. Om ditt barn älskar djur så kan en weekend eller kanske en hel vecka hos Ullstorps stugor bli en favoritjulklapp. Här kan alla barn springa fritt, klappa och mata får, getter, höns och kaniner.

Alla barn älskar en bra och engagerande teater. Spana in Teater Trassels program och ge bort en oförglömlig upplevelse i julklapp.

Andra spännande och kul julklappar att ge bort är en paddeltur eller en fisketur med båt. i mitten av Skåne finns det flera fina sjöar att välja mellan. De flesta har också grillplatser så att du kan avsluta din båttur med att grilla.

Till den hållbara

Det är inte bara bra för klimatet att handla second hand. Det har också blivit trendigt. I MittSkåne har vi många loppisar och antikvitetsaffärer. Här kan du hitta både kläder, porslin, möbler och annat smått och gott. Ta hjälp av vårt kartverktyg och se var alla loppisar ligger så att du kan ta dig runt och fynda julklappar.

På vandring med Robusta Äventyr.

Till den unika

Har du någon du ska ge julklapp till som gillar det unika, annorlunda och kanske lite äventyr? Då ska du ge bort en natt i en igloo på Ringsjön. Här vaggas du tryggt till sömns medan du har utsikt upp mot natthimlen.

Unikt är också ett besök i Arnolds kannibalmuseum. Arnold berättar och visar runt bland alla fynd har har tagit med sig hem från sina resor till många spännande och udda platser i världen.

Ett annat äventyr är bärplockning och pannkaksfest utomhus eller vulkanvandring. Robusta Äventyr erbjuder spännande upplever för både vuxna och barn.

Lycka till med dina julklappar. Berätta gärna för oss om du ger bort något av våra tips genom att tagga oss på Facebook eller Instagram.