Lundabon: Eslöv är en pärla

Lundabon: Eslöv är en pärla

Lotta Ihse

– upptäcka och uppleva –

Att en Lundabo överger sin stad till förmån för en betydligt mindre, med motiveringen att idka kultur och gå ut och äta, tillhör troligtvis inte vanligheterna. Men det gjorde Pernilla Fältskär. Och hon var minst sagt väldigt nöjd med sin kväll.

– Det hör verkligen inte till vanligheterna att jag beger mig till Eslöv, berättar Pernilla.

– Men jag gillar konstnären Pelle Ossler. Så förra året åkte jag dit för att se hans oljemålningar hos Galleri M. Jag blev väldigt förtjust i både utställningen, stället och inte minst Pia Tapper som har Galleri M.

Kultur och god mat

Pernilla berättar att när hon sen skulle boka träff med en före detta kollega som bor i Eslöv, kom hon genast att tänka på Galleri M igen.

– Jag hade hört talas om att det skulle vara en fotoutställning av Brutus Östling och den ville jag gärna se, förklarar hon.

Hon och kollegan bokade dag för besöket hos Galleri M och ville sen avsluta träffen med att äta en bit mat och ta ett glas vin. 

– Min kollega kände inte till något speciellt ställe dit vi kunde gå. Så vi googlade och hittade det nyöppnade Getruds Kök & bar. Det låg alldeles nära stationen. Så av den anledningen kändes perfekt för mig, kommenterar Pernilla. 

Efter en magisk fotoutställning hos Galleri M landade de på Gertruds Kök & bar. Där åt de bland annat jordärtkocksoppa, griskind och syltade kantareller. 

– Det var helt fantastiskt. Vi åt en hel meny och drack jättegott vin till. Det var prisvärt, superbra mat och jättetrevlig personal. Jag blev verkligen positivt överraskad. 

En helkväll

Pernilla som är en stor entusiast av olika typer av kultur och tycker om god mat och gott vin har bara positivt att säga om utbudet i Eslöv.

– Jag kommer definitivt att åka hit fler gånger. Det är en riktig pärla! Bara 10 minuter med tåg från Lund hittar man lugnet, kulturen och en underbar restaurang med gemytlig bistrokänsla. 

Besök Galleri M

Boka en helkväll hos Getruds Kök & Bar 

Hitta din nästa pärla hos oss i MittSkåne.