Guide: 6 tips för en lyckad konferens

Guide: 6 tips för en lyckad konferens

Lotta Ihse

Så gör du en lyckad konferens

Dags att planera årets konferens? Vi har samlat tips på vad du kan tänkta på för en lyckad konferens.

 

Vi hjälper dig att planera en lyckad konferens. Här nedan ger vi dig användbara tips och vad du kan tänka på.

1. Syfte

Det första du behöver tänka på är vad din konferens har för syfte. Har ni massor av viktiga beslut att ta eller är det mer informationsdelning? Är teambuilding viktigt eller är det viktigast att ni bara umgås kravlöst? Vad är budgeten? Ska konferensen sträcka sig över flera dagar?

2. Spegla företagets image

Syftet bestämmer nästan alltid formen för ett möte, konferens eller kick-off. Dessutom är det viktigt att tänka på att konferensen speglar ditt varumärkes image. Ett företag vill ju stå för det som det utger sig för att vara. Det gäller inte minst gentemot personalen som ju representerar varumärket. Så en lyckad konferens är ett av de viktigaste uppdragen ditt företag har.

3. Mobilfritt

Våga välja bort mobilerna när ni har era möten och workshops under konferensen. Det finns forskning på hur mycket mobilerna faktiskt stör fokus. Och visst vill vi att konferensen ska bli så effektiv och interaktiv som den bara kan bli?

4. Frisk luft

På tal om interaktivitet. Det är tröttande att sitta en hel dag och lyssna på föredrag. Så det är alltid bra att bryta av med diskussioner, gruppmöten eller bara brainstorming. Frisk luft, en promenad och sköna naturupplevelser ger också en stor vitamininjektion till en konferens. Vi presterar bättre och ökar vår kreativa förmåga när vi har spenderat tid i naturen. Så att bryta av med en guidad vandring, ett stressreducerande ”skogsbad” eller matlagning över öppen eld är både en kul aktivitet och en boost för hela konferensen. Se alla guidade turer >>

5. Något att se fram emot

Så är det där med överraskningen. Vi människor älskar att ha något att se fram emot. Så planera in för en aktivitet som du tror att alla kan gilla och vilja vara med på. Det kan vara att få koppla av i ett spa, få möjlighet att spela en runda golf eller fotbollsgolf, få en guidad tur i naturen, ett yogapass som alla kan vara med på, hyra cyklar för en cykeltur, vandra, besöka ett ölbryggeri, fiska eller köra paintball.

Vi har samlat alla som erbjuder konferensaktiviteter på ett ställe så att du enkelt ska kunna hitta dem.>>

6. Bara vara

Tänk på att inte trycka in för många punkter. Det där med tid för att ”bara vara” är det bästa du kan planera in för en lyckad konferens. Det är då de viktigaste och bästa idéerna skapas.

Vi har samlat ställen som erbjuder konferensmöjligheter här >>