Musik & underhållning

Munkarpsfestivalen

Munkarpsfestivalen

HöörMunkarp
  • festival
  • loppis
  • musik

Välkommen till Munkarpsfestivalen – en härlig musikfestival på den skånska landsbygden.

Sista helgen i juli blir det festival i lilla Munkarp på den skånska landsbygden utanför Höör. Festivalen kommer kort och gott att heta Munkarpsfestivalen.

Några av artisterna:

Haket (Röstånga)

Kustvägen (Malmö)

Café 33 (Ystad)

John & en brokig samling hjältar (Malmö)

Christpher Andersson Bång (Torsåker)

Rick Titrö & Kärleksministeriet (Malmö)

VisaRia (Broby)

Sara Ebenfeldt (Malmö)

Golvet (Malmö)

Karl Mikael Larson (Ängelholm)

Maria Engkvist (Malmö)

Kund Tung (Kalmar)

Festivalen arrangeras av Håkan och Cicci på Munkarpsgårdens Loppis och Kuriosa tillsammans med svärsonen Rick Titrö som är musiker och musikskribent och har en lång erfarenhet av att arrangera mindre festivaler som Födelsedagskalasfestivalen, Fulkultur och Djurslövsfestivalen.

”Vi hade en musikfest i lite mindre skala här på gården redan förra sommaren” minns Cicci. Ett gäng visartister och singersongwriters rev av några låtar var i ett partytält på tomten i all anspråkslöshet. ”Vi höll det litet den gången men det gav mersmak” fortsätter hon, ”Den här gången tänkte vi slå på stort”.

”Jag håller på att bygga en scen i det gamla hönshuset” berättar Håkan som även funderar på att låta den användas till andra spelningar när det inte är festival. ”Det behövs saker att göra här ute på landsbygden” fortsätter han.

Munkarpsfestivalens fokus ligger på artister som vill berätta något när de ändå har ordet. Oftast på sitt modersmål. Såväl soloartister som fullfjädrade band från både nära och fjärran.