Cykla

Solen i ansiktet, vinden i ryggen, vackra landskap som passerar förbi. Massor av mysiga platser att pusta ut på och prova lokala godsaker eller bara njuta av en storslagen utsikt eller en god kopp kaffe. MittSkåne är perfekt att cykla i. Antingen du är en snabbcyklande racerkörare eller en helt vanlig mys-trampare…

cykelväg 700x300

Hotspot Kolleröd

Hotspot Kølleröds cykel- och vandringsstigar gör det lätt för dig som besökare att hitta ditt eget favoritställe längs de varsamt trafikerade vägarna öster om Hörby. Turerna är mellan 7 och 22 km långa och sträcker sig genom vacker natur med massor av forntidsminnen från svunna tider. Stenmurar avgränsar små jordlotter och nyfikna kor, blyga kalvar och bredaxlade tjurar betar längs rutten. Får och hästar hjälper till att behålla landskapet öppet och har du tur kan du skymta både älg, hjort och rådjur.

Lyxcykeltur i dagarna tre

Vill du kombinera cykelturen med en liten touch av lyx och verkligen skämma bort dig själv? Då kanske en tredagars cykeltur med god mat, transport av bagage och övernattning i bäddade sängar med relaxavdelning på hotellet känns helt rätt?

© Sven Persson / swelo.se

Cykelpaket Runt Ringsjön tar dig genom en del av Skånes allra vackraste natur, varar i dagarna tre och innehåller frukost varje dag, två trerätters middagar, en lunch, cykel, cykelkarta, cykelhjälm och tillträde till relaxavdelningen sista kvällen samt transport av bagage mellan de tre hotellen.

Turen börjar på Ringsjöstrand med lunch för att sedan cykla längs Ringsjöns södra sida mot Ringsjö Krog och Wärdshus. På kvällen serveras lokala delikatesser innan du njuter solnedgången över vår vackra Ringsjö. Du kan bada, besöka Bosjökloster eller vandra i naturreservatet innan du nästa dag cyklar vidare till Eslöv.  Turen går vidare genom lummiga landskap, förbi slott och gårdar väl framme i Eslöv sover du gott i stadens lilla centrum på det anrika Hotell Stensson.

 

Ringsjön Runt

Rutterna är på mellan 35 och 125 km runt vackra Ringsjöns glittrande vatten. Alla kan vara med och man kan välja den längd på loppet som passar till ens egen ork och tid. Självklart kan du också välja att ”delta” som publik. Det är roligt att stå längs vägen och heja fram cyklisterna. I år, 2017, är loppet den 3 juni. 2016 fyllde det anrika loppet Ringsjön Runt 50 år.

 

Foodiecykling

På slingrande vägar över mjuka backar och tysta skogar cyklar du förbi åkrar med lokala grödor och kommer nära flera av Skånes bästa producenter av lokala delikatesser och finfina råvaror direkt från den skånska myllan. Testa på en arrangerad Foodicykeltur.

På cykel tar du dig lätt mellan små gårdsbutiker, lokala mejerier, producenter av viltkött och ekologiska gårdar. Det brukar vara möjligt att både smaka på och kanske prova på framställning av de lokala mathantverken i MittSkåne.

På färden samlar ni in färska råvaror till kvällens matlagning över öppen eld och tillsammans skapar ni en unik måltid att njuta av i det fria. Du bor mysigt och komfortabelt på Pensionat Söderåsen eller Nyrups Naturhotell.

parkerade cyklar 700x300

 

Mountainbike

För dig som gillar utmaningar och hög fart rekommenderas Orups Mountainbike bana. Den ligger i en kuperad terräng strax söder om Höör. Banan är anlagd av lokala cykelentusiaster som har använt 100-tals arbetstimmar på att skapa rätt sug i magen i de branta backarna. Banan är gratis och perfekt för både barn och vuxna som vill röra på sig utomhus i en fartfylld miljö. Banan är 3,2 km lång och två år i rad har man arrangerat ett Late Night Race i november, där man susar genom den mörka skogen med pannlampor. Efteråt pustar man ut gemensamt och grillar korv i höstnatten.

Välkommen till MittSkånes härliga cykelvägar!

glada cyklister 700x300

 

 
 
 
Copyright © 2018 MittSkåne Turism, All rights reserved | design Unik Grafik