Utställning Krigets vindar på Bosjökloster

Bosjökloster slottutställningvernissage
  • äventyr
  • familjeutflykt
  • konst
  • slott
  • vernissage

Bosjökloster är stolta över att få presentera sommarens utställning i Kulturstallet – ’Krigets Vindar. Från Ladoga, Warszawa, Budpest’ av André Prah.

Varmt välkommen till vernissage på Bosjökloster 28/5 kl 15 med invigningstalare är Staffan Heimerson.

André Prahs skulpturer berättar om vad krig kan göra med oss. Umbäranden men också hoppet som föds ur medmänskliga och kärleksfulla handlingar.

Detta är berättelser om Ishästarna i Ladoga, fångade i händelser utanför deras kontroll, och om Janusz Korczak, Irena Sendler och Raoul Wallenberg, individer som trotsade ondskan med sin övertygelse, tapperhet och uthållighet. Varelser som inte har någonstans att vända sig inför kaos, som i Curzio Malapartes beskrivning av hästar frusna i is i andra världskriget Finland. Janusz Korczak och Irena Sendler genom sin kamp för att skydda och rädda judiska barn i Warszawas getto. Raoul Wallenberg som ryckte judar ur dödens käftar i Budapest.

André arbetar i första hand med trä som han hittat utmed Östersjöns stränder. Trädrötter som polerats av hav, salt och vindar och som med erosionens krafter fått nya former.