Guidad tur

Moder Jord & Fader Himmel

Moder Jord & Fader Himmel

HörbySkäpperöd
  • historievandring

När man vill göra någonting tillsammans! En guidad naturupplevelse kryddad med skånsk historia & måltid runt lägerelden!

Känn naturens lugnande kraft och följ med på en spirituell resa bakåt i tiden! Vi befinner oss i ett av Skånes få tysta områden och tillika högst upp på Linderödsåsen.

Hur har vår tro genom tiderna förändrats och vad ligger till grund för dagens traditioner? Vi tar upp såväl asatron som folktron och kristendomen. Magin var viktig. Shamanen använde sin trumma för att färdas mellan världarna, healing praktiserades och Slagruta var en viktig kunskap. I denna vandring står vår tro genom tiderna i centrum liksom det vi inte riktigt kan förklara – allt varvat med egna och andras upplevelser!

Lägerelden har sedan urminnes tider varit betydelsefull. Såklart för värmen och maten men även för gemenskapen. Det var där i flammornas sken och vedens knastrande som man samlades för att berätta och umgås. På denna vandring sätter vi oss ner vid eldplatsen, värmer och äter vår mat.

Vandringen avslutas med en trumresa då jag trummar och så reser vi tillsammans…

Välkommen till en vandring i mystikens tecken!

Kostnad: 600kr/vuxen 400kr/barn

Detta ingår:

4,5 tim guidning

Strömbecks Isterband med rödbetor, bröd & ost och därtill äppelmust från Högestad – Christinehof.

Kaffe & kaka

Finns även fler tema & datum. Kan med fördel även bokas för eget sällskap – kompisgäng, personalgrupper & firande av olika slag (minst 8 pers) Eller varför inte som aktivitet till er dagskonferens i Gamla Grisstallet!

När: 12/7 kl 11-ca16.30

Bokas på www.kulturvandring.se el 070-2087061

 

2023-07-12–2023-07-12
Hörby
Skäpperöd 8190 Högalund
242 96 Hörby

Buss finns till Önneköp – som är beläget 1.5 km härifrån

Buss och tåg – se www.skanetrafiken.se