Ko-kroki i Tjörnarp

Ko-kroki i Tjörnarp

Tjörnarp
  • ko
  • konst
  • kroki
  • landsbygd
  • på landet
  • uppleva
Teckna ko-kroki i Kyrkviken med konstnär Åsa Antalffy Eriksson och Maker Space Tjörnarp.
Kroki är en skissartad teckning efter levande modell, och ett fantastiskt sätt att träna upp ögat att snabbt fånga sitt motiv.
Ko-kroki betyder då att skissa av levande kor. Det är roligt, opretentiöst och utan tanke på att det ska bli ett färdigt ”verk” – här försöker vi bara fånga former och linjer innan korna flyttar på sig. Flyttar de på sig kan man försöka fånga rörelsen istället!
Du kan bli mött av oss kl 17.30 antingen på kyrkans stora grusparkering eller vid tågstationen. Sedan promenerar vi gemensamt till Kyrkviken, där bonden kommer att kalla på korna åt oss.
Inga förkunskaper behövs – bara ritglädje.
Ta med ditt eget material – förslagsvis ett styvt ritunderlag, papper, ritkol, blyertspennor, sudd/knådgummi och vadhelst annat som är lätt att transportera och arbeta med på begränsat utrymme.
Vi kommer att ha visst material att tillhandahålla ifall det kniper. Behöver du en stol att sitta på är det bäst du tar med en själv. Det finns annars många mindre bekväma sittplatser t ex längs bryggkanten eller på en sten i hagen. Om du går ut i hagen gör du det på eget ansvar. Du måste visa respekt för djuren och lyda bondens förhållningsorder. Flocken består av 6 kor med 6 kalvar, av rasen Angus. De är mycket tama och fredliga, men ändå inte vana vid folk i hagen. Ta inte matsäck med ut i hagen (dryck går bra). Mata inte djuren. Väsnas inte eller gör hastiga rörelser.
Efter tecknandet inbjuds du till eftersits på Maker Space (Landsvägen 91). Du kan köpa fika och macka och man kan visa och titta på skisserna.
Maker Space Tjörnarp är en förening med ateljéer för medlemmar, samt anordnare av diverse kulturarrangemang. Åsa Antalffy Eriksson är skogsälskande konstnär, krokifantast och Häglingebo.
PRIS 75 kr / person, kontant eller swish.
Tid: 17.30-20.00
Föranmälan via meddelande i Facebook-arrangemanget, max antal deltagare 20 p. Säg gärna också om du vill delta i eftersitsen.
2023-07-12–2023-07-12
Landsväg 91
Tjörnarp
Kommer du med bil: samling på stora grusparkeringen vid Tjörnarps kyrka kl 17.30, varifrån vi promenerar ner till Kyrkviken.
Kommer du med Pågatåget kl 17.17 (då tåg från båda håll anländer), möter vi vid stationen och vi promenerar gemensamt till Kyrkviken. Promenaden tar cirka 15 minuter.
Går du från byn på egen hand: gå längs sjön med vattnet på VÄNSTER sida. Följ stranden så hamnar du så småningom i Kyrkviken. Vi kommer att hålla till på spången ut i hagen.