Bo i grotta, tempel eller bland träd

Bo i grotta, tempel eller bland träd

Lotta Ihse

Annorlunda boende i Skåne

Söker du ett spännande och annorlunda boende på din semester? Då ska du prova en natt i en grotta eller bland träden i en turkisk jurta mitt i skogen. Vill du sova som en kunglighet så checka in på ett äkta skånsk-kinesiskt tempel. Garanterat en nervkittlande upplevelse.

Är du en nyfiken person? Sugen på att prova något spännande? Då ska du spana in våra annorlunda boende i Skåne. Vi garanterar att det kommer att bli en minnesvärd upplevelse. Och du…om du provar… tagga gärna #visitmittskåne i dina inlägg. Vi vill gärna följa med och ta del av vad du upplever!

Bo i ett kinesiskt tempel

Oavsett om du kommer långväga ifrån och ska stanna länge i Skåne. Eller om du planerar ett par dagar eller en helg här, så ska du absolut testa att bo i ett tempel. Mitt i den skånska skogen höjer sig Yangtorp – ett ståtligt kinesiskt tempel som är som en retreat i sig. Du kan njuta av Buddha-parken, koppla av med en kopp te och njuta av relaxavdelningen med IR-bastu. Ett verkligt annorlunda boende.

Bo i en grotta som en Hobbit

Reser du med barnen? Ta då med dem på annorlunda boende som ger dem minnen för livet. Vad sägs om att bo i en grotta till exempel? På Grottbyns camping kan du bo som en Hobbit som i Sagan om Ringen. På campingen finns pool och alldeles i precis som granne ligger Skånes djurpark. Dessutom finns Vaxsjön – en bad- och fiskesjö – alldeles i närheten.

Bo med vilda djuren

Gillar du vilda äventyr? Ta med barnen och checka in på Wild lodge. Ett äventyr ni sent ska glömma. Här bor ni bekvämt i en tältstuga med kronhjortarna som granne. Om du bokar vildaste glampingpaketet så får du två hela dagar i djurparken, alla attraktioner, bekväm övernattning i tältstuga med två sovrum, sällskapsytor och kök, frukost, middag och unika guidade turer.

Bo bland träden

Mitt i den skånska naturen kan du uppleva glamping när den är som bäst. På Nyrups Naturhotell vaknar du till fågelkvitter och vindens sus i trädkronorna. Här lagar du mat på lokala råvaror över öppen eld. Har du aldrig sovit ute i skogen? Då är det här stället perfekt för dig att testa. Hit kan du resa både med barnen som kommer att få ett superspännande äventyr. Men du kan också ta med ett sällskap och bara njuta av skogen som en spa-upplevelse. Hundar är också välkomna. Bor du över helgen så finns det också möjlighet att uppleva ställets skogs-spa. Minst sagt originellt och häftigt.

Bo i vacker naturträdgård

Bo i en liten röd stuga mitt i naturen. Hos Sövröds hage hittar du lugnet, naturen, en så kallad hälsoträdgård med många olika ”rum” att upptäcka. Du har också en egen bastu och det finns tillgång till pool. Allt omgivet och omhuldat av natur och grönska.

Bo i skånskt korsvirkeshus

Visst är de skånska gamla korsvirkeshusen fina? Hos Grieghallen kan du bo i ett. Här har du ett helt hus för dig själv, nymanglade lakan, uteplats med grill och lugnet på landet. I närheten finns både golfbanor, lantlig shopping och restauranger.

Sök ditt annorlunda boende hos oss i MittSkåne >>