Trädgård

Hultseröds Trädgårdar

Hultseröds Trädgårdar - närodlade blommor med omtanke

Billinge
  • Utvald
  • bröllop
  • butik
  • event
  • fest
  • fika
  • guidad tur
  • natur
  • Stillhet
  • trädgård

Letar du efter miljövänliga blommor till nåt evenemang som ett bröllop, en begravning eller konferens? Eller letar du efter en trevlig avslappnande aktivitet att göra med en grupp? Kanske planerar du för en möhippa, en föreningsträff, ett födelsedagsfirande eller kick off med arbetsplatsen. Då har du kommit precis rätt. Hultseröds trädgårdar hjälper dig med allt det här. Jag (Britta Levin) jobbar över hela Skåne men utgår från Billinge i Eslövs kommun.

Att komma närmare naturen
Jag heter Britta och brinner för hållbarhetsfrågor. I mitt företag kombinerar jag snittblomsodling med naturvägledning. Med hjälp av blommorna och naturen underlättar jag för människor att få tid och rum för naturkontakt. Många av oss lider nämligen av naturbrist och behöver ladda med mer naturupplevelser för att kunna må bra.
Målet med min verksamhet är att människor ska kunna vara i nuet och uppleva det som är. Att axlarna ska få en chans att sjunka ner och de kreativa sidorna ska få komma fram. Vi släpper perfektionism, prestation och krav och ledorden är istället frihet, närvaro och skaparglädje.
Kreativa aktiviteter
Hos mig går det att lära sig binda en tjusig bukett med det som växer just då, i naturlig säsong. Jag samarbetar mycket med andra kreatörer som målare, keramiker och sommelierer för att kunna erbjuda unika upplevelser. Vad sägs om att t.ex. få binda sin egna tjusiga sommarblomsbukett och samma dag skapa en egen kanna i keramik? Eller att få skapa ett lyxigt blomsterarrangemang som du sedan inspireras av i tuschmåleri där en konstnär vägleder dig?
Hållbara val och tekniker
Blommor hjälper oss i livets alla skeden, både genom glädje och sorg och jag skapar alltid med närodlat eller närplockat material som är fritt från bekämpningsmedel och konstgödsel. Det blir naturligt, omsorgsfullt, vackert och personligt. Jag använder inte engångsplast som stickmassa och gör väldigt gärna helt komposterbara sorgbinderier till begravning. På sommarhalvåret jobbar jag med färska blommor och blad och på vintern med torkat och vintergrönt som mossa, murgröna och drivna kvistar.
Naturguidning
Jag är i grunden naturvårdsbiolog och naturvägledare och ordnar ibland guidade turer i t.ex. Söderåsens nationalpark. Det finns så mycket att fascineras av och uppleva i den vilda naturen och jag älskar att dela den upplevelsen med andra. Jag kan skräddarsy vandringar med tema som passar er grupp, t.ex, hälsotema, trädtema osv.

Personlig brudbukett

Skapa ett personligt bröllop med blommor i säsong. För brudbukett, tärnbukett och dekorationer för hela festen.

Blomsterupplevelse tillsammans

Gör en upplevelse tillsammans. Föreläsning och självplock av vackra, giftfria blommor.

Självplock

Under sommaren finns möjlighet till självplockning av blommor.