MittSkåne Turism

Välkommen till MittSkåne – hjärtat av Skåne – kommunerna Hörby, Höör och Eslöv

Bokskogen, sjöarna och de böljande fälten. Naturen står i centrum i MittSkåne och Ringsjön är dess blå nav. Här kan du andas ut och bara njuta av den friska luften och stillheten på vandring, på cykeltur eller från en roddbåt i en sjö.

Vill du vara aktiv så finns det fina golfbanor eller så kan du bada, fiska eller paddla kanot. Hälsa på de nordiska djuren i djurparken. För den modiga finns det bland annat turridning, skateparker, fallskärmsklubb och trädklättring.

MittSkåne bär på ett rikt kulturarv, på historia och inte minst på dansk historia. Människor som bott i området har lämnat spår efter sig. Besök kulturhus, muséer, slott och fantastiska trädgårdar.

Shoppa loss i MittSkåne. Ett fantastisk brett utbud för alla shoppingfrälsta. Du kan strosa runt och botanisera i den ena mysiga butiken efter den andra. Här kommer du snabbt att upptäckta butiker som satsat på ett sortiment utöver det vanliga standardsortimentet.

MittSkåne är fullt av det där lilla. Gårdsbutiker som drivs av driftiga entreprenörer med idéer och visioner. Som omvandlar doftande ramslök till underbar pesto och mogna chilifrukter till prisbelönt chilisås. Det finns gott om lokala hantverkare och konstnärer som ofta har utställningar.

 
 
 
Copyright © 2018 MittSkåne Turism, All rights reserved | design Unik Grafik