Loppis, Secondhand och Markander

Den där lyckan av att hitta just en sån grunka som man alltid önskat sig – men inte alltid vetat att man behöver… Pirret i magen när man rotar igenom en låda för att för att få syn på just den guldklimp någon annan missat… Det härliga i att hitta gamla saker med själ, historia och slitna kanter. Att vägra slit och släng och hitta personliga unika grejer som ingen annan har… Har du inte blivit biten av loppistrenden än – så är det på hög tid! Välkommen till MittSkåne och ett Mecka av loppisar, marknader och charmiga secondhandbutiker på landet.

Frid & Fröjd Stockamöllan

Vackert porslin, glaslampor, silverbestick, krukor, kakburkar och flätade korgar. Du hittar massor av vackra saker med fin patina på Frid & Fröjd i Stockamöllan. Här är det öppet fredagar, lördagar och söndagar det mesta av året. Följ deras instagramkonto för att inspireras av vackra bilder på massor av fina gamla grejer.

Anne- Britts Kuriosa och Antikloppis

När du kör in på gården skuttar katter och höns åt sidan och här finns en hel lada fullproppad med gamla grejer! Här hittar du allt från linne servetter till kökssoffor och från trädgårdredskap till gungstolar. Anne-Britt säljer inget nytt utan håller sig till den äkta loppis-stilen där man fritt kan strosa och leta länge i högarna efter fynd och rariteter. På andra sidan gårdsplan ligger Arnolds Kannibal Museum. Boka ett besök här och bekanta dig med ormskinn, skrumphuvuden, mixturer och andra resminnen från världens alla hörn.

Möllers Fynd 

Här kan man välja och vraka bland både gammalt och nytt. Möllers får in små och stora partier av det mesta – ljus, servetter, trätofflor, träslöjd, militärskjortor, arbetsskor, tapeter, kakel o klinker. Secondhandkläder, kuriosaprylar och begagnade böcker. Här finns också saker från lokala hantverkare att se på –  på en utställning en trappa upp. Föremål gjutna i cement, hemvävt och träslöjd är ett litet exempel av utbudet här. Möllers har öppet lördagar och söndagar.

Butik Gul – med bonnacafé

GUL är den lilla butiken i Kölleröd utanför Hörby där man hittar personligt utvalda möbler, kläder och ting från förr allt i salig mix från alla epoker. På en solig dag kryper butikens innehåll helt ut på gårdsplan – där man i övrigt kan fika, dricka kaffe och äta hembakat.

Det som säljs är sådant som ägarna själva tycker är snyggt och vill ha inne i boningshuset och chansar på att fler har samma smak. Det finns även honung från gårdens bin och lite andra produkter som produceras på gården och en del andra produkter från trakten. Eftersom caféet är utomhus är det bara öppet på sommarhalvåret. Kolla Facebook eller Instagram för detaljer om öppettider.

 


Kuriosa farmen

På Kuriosafarmen hittar du second-hand prylar i lantlig miljö. Här finns det massor av köksprylar, interiör och annat till hem och hus. Ägarna lämnade Malmö för över 20 år sedan med en dröm om livet på landet. På gården har det tidigare bedrivits mjölkproduktion och smågrisuppfödning men stallet har stått tomt och tankarna om att utnyttja det till något har funnits länge. Sedan några år tillbaka är det nu livliga loppisbesökare som ger liv och rörelse mellan väggarna i det gamla stallet. Du kan även njuta av en kopp kaffe med dopp före eller efter att du shoppat loss. Det är öppet hela året på söndagar.

Marieholm – en knutpunkt för loppisar

Med Hardings Restaurang och fika ställe som mittpunkt vallfärdar loppisfantaster till Marieholm. Här kan det vara upp till fyra loppisar på en helg. Besök tillexempel den gamla yllefabrikens nedlagda lokaler där det är loppis både lördagar och söndagar. Flera utomhusloppis hålls också under året. På Beg Hem finns det både butik och loppis på helger och Lions loppis på Gamla Brandstationen har öppet på lördagar. Börja med lunch eller fika på Hardings – där de kan berätta allt som är på gång just när du är där. Med den nya pågatågsförbindelsen är det lätt att ta sig till marieholm – även för den som inte kör bil.

Marknader och utomhus loppis

I MittSkåne finns en stolt tradition av marknadsliv. Både Hörby, Höör och Eslöv har årliga marknadsdagar då centrum sjuder av liv och du kan handla allt från godissnablar till sportstrumpor, varmkorv och ballonger. Ofta finns det också både secondhand och hantverk – och självklart en massa underhållning. I 2017 är Eslövs vårmarknad den 27-28 maj, Hörby Marknad 5-6 juli, Höörs marknad & Tivoli 12-13 augusti och Eslövs Mikaeli Marknad 23-24 september.

I Hörby är det Loppmarknad på Nya torg från 10-13 den 29 april, 27 maj, 1 juli, 29 juli, 26 augusti och 30 september. Håll också ögonen öppna efter bakluckeloppis som dyker upp med jämna mellanrum. Vad som är på gång i MittSkåne hittar du löpande här.

 
 
 
Copyright © 2018 MittSkåne Turism, All rights reserved | design Unik Grafik