Familjekul

MittSkåne är fullt av härliga upplevelser för hela familjen. Lek, natur, fika, sport och mycket annat gör en vistelse i MittSkåne rolig och minnesvärd för hela familjen. Här har vi listat en rad tips på vad ni inte får missa:

barn hovar

Skånes Djurpark

Skånes Djurpark i MittSkåne är den djurpark i världen som är störst när det gäller våra nordiska djur. Inte mindre än 80 olika arter kan ni bekanta er med här. Självklart finns det gott om fikaplatser, lekplatser på området. Skånes Djurparks uppdrag är att arbeta med pedagogik och kunskap om nordiska djur, samt att bidra till bevarandet av hotade arter till forskning och undervisning. Vid ankomst till djurparken får alla barn, under mellan- och högsäsong, ett eget Upptäckarpass. I passet finns roliga och kluriga uppgifter och uppdrag att lösa. Varje löst uppgift och uppdrag ger en stämpel i passet. Det är kul att lära sig mer om djuren och samla stämplar.

Fåret Shaun Land
Skånes Djurpark bjuder inte bara på nordiska djur. Någon sorts Engelskt djur finns nämligen också. I juni 2016 flyttar nämligen fåret Shaun och hans galna kompisar in på Fåret Shaun Land. 20000 kvadratmeter skoj för den som gillar bus, kul och så klart charmiga Shaun och hunden som försöker hålla ordning på gården.

Shaun


Fulltofta Naturcentrum

Fulltofta strövområde bjuder på omväxlande natur med både djupa skogar, öppna gläntor och hagmarker. Fulltofta Naturcentrum är ett utflyktsmål för hela familjen – mitt i Skåne i vacker natur. Här finns flera markerade stigar. (några är rullstols- och barnvagnsvänliga) Det finns skogslek, detektivrunda för barn, grillplatser, trädpromenad där man vandrar högt uppe bland trädkronorna och natur- och kulturstig. I det som en gång var en lada ryms idag café och utställning. Människan, naturen och de spår som vi lämnar efter oss är det genomgående temat i den interaktiva utställningen. Här kan man röra, känna, lyssna och se vad som döljer sig bakom luckorna. I caféet serveras enklare mat (paj, soppa, sallad), smörgåsar och kakor. Utställning och café har öppet alla dagar i veckan.

FLICKA MED RYGGSÄCK


Björkhaga Trädgårdsgalleri

Det här hör till ovanligheterna att stöta på! Föreställ er en virkad klätterställning… Ungefär. I alla fall kallar de det för ett klätternät på Björkhaga Trädgårdsgalleri. Det är virkat i akrylgarn med fyrdubbel tråd och tål en belastning av fem barn i taget, om de väger under 60kg/barn. Men det finns himla mycket mer att uppleva. Skogen runt trädgårdsgalleriet bidrar med små krypin där gångarna trampats upp av barfotabarn och en liten bäck vindlar sig under små broar. Man kan gå emellan studsmattor, under trädkojan där det finns en piltavla, till en häng-säng om man inte fastnar på vägen i en våningshängmatta eller en trädgunga. Och så finns det galleri, butik och olika utställningar att titta på.

nät


Simhallar

Ibland sviker den svenska sommaren och man är inte alls sugen att hoppa i vattnet utomhus. Och självklart passar det perfekt med ett dopp inomhus på andra årstider. I MittSkåne finns tre fina simhallar. I Höörs Bad och Sportcentrum finns badhus med lekdel, tre sporthallar och ett gym. Här går det bra att träna, leka eller bara koppla av. På Lågedammsbadet i Hörby kan du roa dig med flera pooler både ute och inne, vattenrutschkana och ett solrum där du kan uppleva sol som i Miami, Malaysia eller Bali! Även på Karlsrobadet i Eslöv kan man simma både ute och inne, susa ner för rutschkanor, testa klätterväggen och kasta sig i vågmaskinens svallande vågor.

Bosjökloster
Bosjökloster finns det massor att uppleva för stora och små. Utställningar och underhållning och inte minst slottsparken med sina stora ytor. Här trivs alla med mycket spring i benen. Man kan hälsa på alpackorna, ponnyerna och getterna, åka den 43 meter långa linbanan, ge fantasin fritt spelrum bland ihåliga trädstammar och slingrande trädgårdsstigar. Besök även Trädgårdscaféet, som ligger intill lekplatsen. Eller ta med en egen matkorg och slå er ner på gräset som FÅR beträdas!Det går också bra att låna en roddbåt för en tur på sjön. Flytvästar för barn finns i entrén. Med undantag av vissa evenemang, går alla barn och unga upp till 16 år in fritt på Bosjökloster.

_MG_1020


Marknader, Loppisar och festivaler

Polkagrisar, sockervadd, musik, underhållning, varmkorv och glass. Hela familjen kan underhållas, shoppa loss och äta gott på en äkta skånsk marknad. En Skånsk stad med respekt för sig själv ställer till med minst en marknad om året. I MittSkåne får du inte missa Höörs Marknad och Tivoli mitt i augusti eller Eslövs Vårmarknad sista helgen i maj. Hörby Marknad pågår den 6-7 juli i år och skulle man missa något av dessa datum finns det massor av loppisar längs de slingrande landsvägarna att fynda bland. Bland musikintresserade vallfärdas det till Stockamöllan Jazz & Swing festival i juni och till Hörby Kulturkalas som bjuder på ett brett urval av populära artister för hela familjen. Håll också koll på de många slotten i trakten där det speciellt under sommarmånaderna ofta arrangeras stämningsfulla utomhuskonserter i sommarkvällarna.

klubbor

 
 
 
Copyright © 2018 MittSkåne Turism, All rights reserved | design Unik Grafik